infoadsalaj@gmail.com
Zalău, Sălaj, România
0721 683 225

Coșul cu lavandă

În ultima perioadă lavanda a devenit mai mult decât planta care înmiresmează casele. Vrem să pătrundem în lumea colorată a acestei plante şi intrăm în povestea „Coşului cu lavandă” din Fetindia, o poveste scrisă de familia Dîrjan din această localitate.

Pornită ca o afacere de familie, lavanda a devenit pentru familia Dîrjan din Fetindia planta care înseamnă mai mult decât parfumarea frumoasă a caselor. Familia Dârjan este exemplul familiei moderne, care nu a lăsat satul să piară. S-au ambiţionat să construiască ceva acolo, la ei acasă, în Fetindia. Veneau după o exeprienţă de peste zece ani în afara ţării, unde atât Adi, cât şi Cristina au muncit în diferite domenii de activitate. Întorşi acasă, aceştia au pus bazele unei plantaţii de lavandă. Nu aveau la acel moment teren suficient şi au recurs la achiziţionarea mai multor parcele de pământ în localitate. Au început investiţia în butaşi de lavandă, iar sub ochii lor, plantaţiile au crescut şi s-au dezvoltat. „Totul a început din dorinţa de a face ceva. Suntem persoane cărora ne place să muncim, nu am fugit niciodată de muncă şi atunci am decis să punem osul la treabă. Veneam după o experienţă de 15 ani în afara ţării. Noi am început încă de când eram în Italia să investim în România. Am plantat la început un hectar de nuci, apoi încă unul, ulterior am plantat aluni, iar în 2014, când ne-am întors definitiv acasă, am plantat lavandă”, precizează Cristina Dîrjan.

 AGRO TEAM DIRJAN  este o afacere de familie, are ca bază producția și procesarea culturilor ecologice. Prima intrată pe producție este lavanda care este procesată atât alimentar cât și cosmeticAşa că vă invit să faceţi un tur virtual al magazinului online şi să vă alegeţi produsele care vă fac cu ochiul! Cristina Dîrjan 

PROCESARE

Procesul de distilare se face într-un bazin din inox alimentar cu un volum de 1000 litri. Cantitatea de plantă verde de lavandă procesată la o umplere este de aproximativ 200 kg.

Timpul de procesare necesar unei distilări este de 4 ore.

Preţul pentru o distilare este de 250 lei!

Pentru informaţii suplimentare sunaţi la telefon 0749 561906 Adi Dîrjan.

InfoAD IT