infoadsalaj@gmail.com
Zalău, Sălaj, România
0721 683 225

Edge, Chrome sau Mozilla

Browser-ul Edge are reputația de “browserul pe care îl utilizați pentru a descarca Chrome” și celor de la Microsoft nu le place deloc … până la punctul în care folosește tactici care nu conduc oamenii în afara competiției. Utilizatorii au descoperit ca o previzualizare recenta Windows 10 Insider afișează un “avertisment” când încercă să ruleze instalarea Chrome sau Firefox. Caseta de dialog vă informează ca nu aveți nevoie să instalați concurența atunci când “aveți deja Microsoft Edge”. Puteți alege să instalați oricând și să dezactivați pop-up-ul în viitor, dar încearcă în mod clar să împiedice instalarea, în speranța că veți avea gânduri secundare și veți încerca Edge.
De când s-a lansat Windows 10, Microsoft a făcut un efort să ne oblige cumva, să folosim browserul Edge.

Nu se compara însa cu Google Chrome sau Mozilla Firefox, mai ales dacă ai folosit unul dintre respectivele browsere de aproximativ un deceniu.

Cel mai recent experiment din partea Microsoft face presiune pentru utiliza Microsoft Edge la un alt nivel. În noua variantă de Windows 10 lansată, utilizatorii clientului de email Windows Mail nu mai pot să deschidă linkuri recepționate în altceva decât Edge.

Nu este opțional. Funcția nu se poate dezactiva și ignoră cu brio orice setare de browser implicit din Windows 10.

Companiile precum Google sau Microsoft și-au folosit în trecut poziția pe piață pentru a-și impune propriile produse. Google împinge Chrome pe toate proprietățile sale atunci când utilizatorii folosesc browsere diferite pentru a se conecta la acestea, iar Microsoft a afișat notificări pe platforma Windows 10 utilizatorilor care au folosit alte browsere pentru ca Edge să fie mai sigur sau mai prietenos.

Un utilizator care inițiază instalarea unui browser face acest lucru cu un anumit scop. Mesajul pe care Microsoft îl afișează susține că Edge este mai sigur și mai rapid și pune butonul Open Microsoft Edge pe focus, nu pe butonul “install anyway”.

Există, de asemenea, o șansa ca Microsoft sa-și impună propriile produse atunci când utilizatorii încearcă să instaleze alte produse: gândiți-va la un media player, la un instrument de screenshot, la un editor de imagini sau la un editor de text de la alte companii.

Deși se pare ca Microsoft intenționează să integreze o opțiune pentru a dezactiva aceste “avertismente”, rămâne de văzut cum va arăta aceasta. 

Microsoft Edge nu se descurca atât de bine, în ciuda faptului că este browserul web implicit pe Windows 10. Microsoft a declarat în 2017 ca utilizarea Edge s-a dublat, dar serviciul de urmărire a utilizării terțelor părți văd încă întârzierea browserului în spatele Chrome, Firefox și chiar și Internet Explorer în cota de utilizare.

 

InfoAD IT